20 de studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, desemnați de Autorguvernarea Studențească ca fiind cei mai activi în 2017, au efectuat, în data de 26 decembrie a.c., o excursie la Iași (România), unde au vizitat mai multe obiective social-culturale și istorice.

Excursia a fost organizată de Autorguvernarea Studențească a USARB și susținută financiar de Universitate.

Președintele Autorguvernării Studențești, Victor Grigor, spune că studenții bălțeni au vizitat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și expoziția de fotografii „Diplomați români în vreme de război (1914-1918)”, prilejuită de Centenarul de la Marele Război și al Marii Uniri. Expoziția poate fi vizitată până pe 19 ianuarie 2018. Studenții USARB au vizitat cunoscuta și apreciata „Sală a pașilor pierduți” de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.  

De asemenea, ei au mers în partea istorică a Iașului, prin Copou, au vizitat celebrul Palat al Culturii și Târgul de Crăciun din Iași. Studenții au vizitat Mănăstirea Golia și Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, dar și alte obiective istorice ale fostei capitale a Țării Românești.

La 19 decembrie a.c., în cadrul unei ședințe, Autoguvernarea Studențească a USARB i-a nominalizat pe cei mai activi 18 studenți care s-au remarcat în activitățile universitare desfășurate în 2017.